Obchodná zmluva o kúpe hnuteľnej veci

Táto zmluva slúži na uzavretie kúpnej zmluvy na hnuteľnú vec medzi podnikateľmi, preto sa spravuje ustanoveniami Obchodného zákonníka.

Relevantné formuláre:

Kúpnou zmluvou sa predávajúci zaväzuje odovzdať kupujúcemu predmet kúpy - hnuteľnú vec do vlastníctva a kupujúci sa zaväzuje prevziať predmet kúpy a zaplatiť predávajúcemu kúpnu cenu. Účelom kúpnej zmluvy je prevod vlastníckeho práva k hnuteľnej veci z predávajúceho (cich) na kupujúceho (cich). 

Predmetom kúpnej zmluvy podľa tohto formulára je hnuteľná vec, nie byty, rodinné domy a iné stavby, pozemky. Rovnako formulár kúpnej zmluvy - hnuteľná vec nie je vhodný na predaj motorových vozidiel (viď kúpna zmluva - motorové vozidlo). Hnuteľnou vecou je napr. kus nábytku, alebo celá nábytková zostava, výrobné zariadenie, spotrebič, náradie a pod.  

Podľa kategórií

Najnovšie články

kviz Výkon inej zárobkovej činnosti popri zamestnaní Prevod podielu na pozemkoch v pozemkovom spoločenstve Formuláre obchodné registra pre podania v elektronickej podobe Kúpa nehnuteľností

Podľa tagov

pracovný pomer (2) splnomocnenie (2) bezpodielové spoluvlastníctvo (1) BSM (1) darovanie veci (1) dohoda o pracovnej činnosti (1) dohoda o brigádnickej práci študentov (1) dohoda o vykonaní práce (1) exekúcia (1) kúpa auta (1) kúpa hnuteľnej veci (1) majetok (1) manželstvo (1) obchodný register (1) obstaranie predaja veci (1) podiel (1) pozemkové spoločenstvo (1) predaj (1) preprava nákladu (1) rezervácia (1) rezervácia veci (1) rodina (1) skladovanie veci (1) tehotná dojčiaca matka (1) testament (1) uschovanie veci (1) vydedenie (1) vysporiadanie BSM (1) zabezpečenie záväzku (1) zamestnanie (1) zamestnanie dohody (1) závet (1) zavkladovanie prevodu (1) zavkladovanie vecného bremena (1)

Podľa štátu

Zobrazovať sa budú blogy, ktoré sa riadia právnym poriadkom platným na území vybraného štátu. Je možné vybrať oba štáty súčastne.