Návrh na vklad do katastra pri zmluvnom prevode nehnuteľnosti

Práva k nehnuteľnostiam zo zmlúv sa zapisujú do katastra vkladom. Prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnosti (domu, bytu, pozemku) nadobúda právne účinky až rozhodnutím príslušného Okresného úradu, katastrálny odbor a povolení vkladu prevodu do katastra. Tzn. že kupujúci (alebo obdarovaný) sa stane vlastníkom nehnuteľnosti až po rozhodnutí katastrálneho odboru o návrhu na vklad do katastra. Tento formulár slúži na vypracovanie návrhu na vklad prevodu vlastníckeho práva k nehnuteľnosti do katastra nehnuteľností. Tzn. že tento formulár je vhodné použiť v prípade kúpy/predaja alebo darovania nehnuteľnosti. Formulár počíta aj s možnosťou, že predmetom zmluvy o prevode nehnuteľnosti je aj zriadenie vecného bremena, napr. práva doživotného užívania nehnuteľnosti predávajúcim a pod.

V prípade predaja/kúpy nehnuteľnosti využite formulár návrhu na vklad do katastra pri predaji nehnuteľnosti.

V prípade darovania nehnuteľnosti využite formulár návrhu na vklad pri darovaní nehnuteľnosti

Súvisiace formuláre: zmluva o kúpe/predaji rodinného domupozemkubytu, inej budovy, zmluva o predaji podielu na pozemkoch v pozemkovom spoločenstve alebo zmluva o darovaní rodinného domu, bytu, nebytového priestoru, pozemku alebo inej budovy.

 

Podľa kategórií

Najnovšie články

kviz Výkon inej zárobkovej činnosti popri zamestnaní Prevod podielu na pozemkoch v pozemkovom spoločenstve Formuláre obchodné registra pre podania v elektronickej podobe Kúpa nehnuteľností

Podľa tagov

pracovný pomer (2) splnomocnenie (2) bezpodielové spoluvlastníctvo (1) BSM (1) darovanie veci (1) dohoda o pracovnej činnosti (1) dohoda o brigádnickej práci študentov (1) dohoda o vykonaní práce (1) exekúcia (1) kúpa auta (1) kúpa hnuteľnej veci (1) majetok (1) manželstvo (1) obchodný register (1) obstaranie predaja veci (1) podiel (1) pozemkové spoločenstvo (1) predaj (1) preprava nákladu (1) rezervácia (1) rezervácia veci (1) rodina (1) skladovanie veci (1) tehotná dojčiaca matka (1) testament (1) uschovanie veci (1) vydedenie (1) vysporiadanie BSM (1) zabezpečenie záväzku (1) zamestnanie (1) zamestnanie dohody (1) závet (1) zavkladovanie prevodu (1) zavkladovanie vecného bremena (1)

Podľa štátu

Zobrazovať sa budú blogy, ktoré sa riadia právnym poriadkom platným na území vybraného štátu. Je možné vybrať oba štáty súčastne.